Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘IN HET LICHT’ DOOR LISSE KNAAPEN, NAAR HET WAARGEBEURDE VERHAAL VAN ​KARIN BLOEMEN.

12 maart 2022 @ 20:15 - 23:00

‘IN HET LICHT’ DOOR LISSE KNAAPEN, NAAR HET WAARGEBEURDE VERHAAL VAN ​KARIN BLOEMEN. 1

Tijdens het optreden van een zangeres dwalen haar gedachten af naar haar jeugd. Jaren die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen in haar jeugd. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen?

‘In het licht’ is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Gespeeld door Lisse Knaapen (o.a. ‘Emma wil leven’, ‘Soldaat van Oranje’ en ‘SKY’), met nieuwe muziek van Ellen ten Damme.

Karin Bloemen: “Ik vind het heel bijzonder dat er naar aanleiding van ‘Mijn ware verhaal’ een theatervoorstelling komt. In mijn eigen theatervoorstellingen zat wel eens een kleine verwijzing naar mijn jeugd, maar het is nooit echt het (hoofd)onderwerp geweest. Eén van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen. De belangrijkste boodschap voor hen is toch: ‘als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf.’ Deze theatervoorstelling vind ik een geweldige aanvulling voor deze belangrijke missie!”

Regisseur Benno Hoogveld: “Dat Karin haar levensverhaal met de wereld heeft willen delen, is heel belangrijk. Er zijn zoveel meisjes en jongens die vandaag de dag helaas hetzelfde overkomt. Met deze voorstelling willen wij al deze kinderen een stem geven. En publiek meegeven dat het belangrijk is om altijd je ogen en oren open te houden, om je uit te spreken als je iets niet vertrouwt, om altijd het belang van het kind in acht te nemen.”

Solo Stories is een productiehuis dat al meerdere solovoorstellingen op de planken zette waarbij het motto is: ”Terug naar de basis van theater: het vertellen van een (maatschappelijk georiënteerd) verhaal.” Voor ’In het licht”’ werd Lisse Knaapen benaderd. Zij speelde in 2015 de hoofdrol in de 3D-musical Sky. Een jaar later stond ze samen met Huub Stapel op de planken in het toneelstuk Intouchables. In 2020 speelde zij de Solo Stories voorstelling “Emma wil leven”.

 

Bestel je tickets hier

Gegevens

Datum:
12 maart 2022
Tijd:
20:15 - 23:00

Locatie

Noaberz
Maurits straat
Dinxperlo, 7091 Nederland

Organisator

Noaberz
E-mail:
info@noaberz.nl
Bekijk de site van Organisator
Scroll naar top