Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film ‘Rose’ een week later

2 november 2023 @ 20:00 - 22:30

Film ‘Rose’ een week later 1

Iedere laatste donderdag van de maand wordt in het Filmhus Dinxperlo een film vertoond. Echter, de film ‘Rose’ die gepland was voor 26 oktober, zal nu op donderdag 2 november te zien zijn.  De locatie (Filmhus Dinxperlo) en de tijd (20.00 uur) zijn hetzelfde. Film ‘Rose’ een week later 2

Het verhaal speelt zich af in de herfst van 1997. Een groep toeristen reist per bus van Denemarken naar Parijs. Onder hen zijn twee zussen, Inger en Ellen. Inger is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen dit waarderen. Het zal een reis worden die ze nooit zullen vergeten.

Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Ook de 12-jarige Christian besluit Inger te helpen. Het sterke aan ‘Rose’ is dat het een film van nuances is. Inger wordt zeer menselijk neergezet. Ze is angstig, nukkig en moeilijk, maar andere keren ook opgewekt, pienter en heel erg open.

‘Rose’ is een film waar je naartoe kunt voor een warme glimlach, maar waarbij je je ook niet verveelt als je behoefte hebt aan wat meer diepte. Er zijn veel spanningen die tegen elkaar worden uitgespeeld, afgewisseld met mooie momenten van menselijke connectie en grote vreugde. Pijn is echte pijn. Maar oprechte liefde bestaat ook.

 

Tickets voor dit familiedrama zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus.

Rose / 2022 / 106 minuten / Denemarken
Donderdag 2 november, aanvang 20.00 uurFilm ‘Rose’ een week later 3
Entree € 7,50, incl koffie/thee

Gegevens

Datum:
2 november 2023
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie

Noaberz
Maurits Prinsstraat 6
Dinxperlo, 7091XC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Scroll naar boven