Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmhus Dinxperlo

25 mei 2023 @ 20:00 - 22:00

Vrienden voor het leven

Op donderdagavond 25 mei sluit Filmhus Dinxperlo het seizoen af met de film ‘Presque’, een echte feelgood movie die het verhaal vertelt van Igor en Louis.

 

Igor heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten en is erg in filosofie geïnteresseerd. Door een ongeluk komt hij in contact met Louis, directeur van een begrafenisonderneming. Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend en verstopt zich in de lijkwagen waarmee Louis naar Zuid-Frankrijk moet. Een bijzondere roadtrip met interessante ontmoetingen volgt. De twee mannen leren elkaar onderweg steeds beter kennen en begrijpen.

 

Het verhaal gaat over de sociale behandeling van mensen met een handicap, over vriendschap en het leven. Hoofdrolspelers Alexandre Jollien (die zelf een beperking heeft) en Bernard Campan schreven en regisseerden de film zelf. Het verhaal wordt vooral gedragen door het talent en de knappe prestatie van Alexandre Jollien, die in de film als Igor voortdurend moet opboksen tegen vooroordelen. Het lukt Igor niet om een bekertje koffie uit een automaat te halen zonder te knoeien, maar hij is zeker niet dom. Hij weet van alles te vertellen over Nietzsche, Spinoza en Descartes en heeft daarnaast een heerlijke dosis humor.

‘Presque’ maakt de kijker aan het lachen, maar weet ook echt te ontroeren en blijft lang in je geheugen gegrift. Tickets voor deze sympathieke komedie zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus.

Presque / 2021 / 92 minuten / Frankrijk / Zwitserland

Donderdag 25 mei 2023, aanvang 20.00 uur

Entree € 7,50, incl koffie/thee

 

Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
Dinxperlo

Filmhus Dinxperlo 1

 

Gegevens

Datum:
25 mei 2023
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Noaberz
Maurits Prinsstraat 6
Dinxperlo, 7091XC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Noaberz
E-mail
info@noaberz.nl
Bekijk de site van Organisator
Scroll naar boven