Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kruimeltje, The last bus & kniepertjes bij Filmhus Dinxperlo

28 december 2023 @ 15:00 - 23:00

Kruimeltje, The last bus & kniepertjes bij Filmhus Dinxperlo 1

Kruimeltje, The last bus & kniepertjes bij Filmhus Dinxperlo

Kruimeltje
Op donderdag 28 december zullen er maar liefst twee films vertoond worden bij Filmhus Dinxperlo. ’s middags om 15.30 uur wordt gestart ‘Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn’. Deze Nederlandse familiefilm uit 2020 is een vervolg op de film Kruimeltje uit 1999. Kruimeltje is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hij mist het spannende stadsleven. Kruimeltje, The last bus & kniepertjes bij Filmhus Dinxperlo 2Kruimeltje besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Als hij onderweg naar de stad is, wordt hij ontvoerd. Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hem gemunt in de strijd om de goudmijn. Alle kinderen uit Dinxperlo en omstreken worden uitgenodigd om te kijken hoe dit spannende verhaal afloopt.

The last bus
’s Avonds om 20.00 uur is de film ‘The last bus’ te zien. Deze film gaat over de 90-jarige Tom Harper, een Engelsman die al decennia in een Schots dorp woont. Nadat zijn vrouw is gestorven, besluit hij terug te gaan naar de plek waar ze verliefd op elkaar geworden zijn. Met zijn gratis buspas voor lokale bussen reist hij van het noordelijkste puntje in Schotland naar het zuidelijkste puntje van Engeland. Tom reist alleen, maar onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden en wordt hij via flashbacks geconfronteerd met zijn verleden. Iedere bus waar hij instapt betekent een nieuw probleem of avontuur.
The Last Bus is een ontroerende film over de laatste levensfase. Soms treurig. Soms onthutsend. Maar zeker ook humorvol en blijmoedig. Kom op 28 december naar het Filmhus om deze hartverwarmende film te bekijken.

Verse kniepertjes
Omdat het bijna 2024 is, deelt de organisatie van het Filmhus tijdens beide films lekkere zelfgebakken kniepertjes uit. En, zoals één van de vrijwilligers opmerkt: “Het kan best zijn dat we na afloop met de stofzuiger rond moeten, maar kruimels in de zaal past goed bij de film Kruimeltje.”

Tickets voor beide films zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus.

KruimeltjeKruimeltje, The last bus & kniepertjes bij Filmhus Dinxperlo 3
15.00 uur: zaal open, 15.30 uur: aanvang film
Entree: € 3,50 voor zowel kinderen als volwassenen

The last bus
19.30 uur: zaal open, 20.00 uur: aanvang film
Entree: € 7,50, incl koffie/thee

Gegevens

Datum:
28 december 2023
Tijd:
15:00 - 23:00

Locatie

Noaberz
Maurits Prinsstraat 6
Dinxperlo, 7091XC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Scroll naar boven