Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond Tout s’est bien passé

29 februari @ 20:00 - 23:00

Filmavond Tout s'est bien passé 1

Tout s’est bien passé zet je aan het denken over euthanasie

 

Op donderdagavond 29 februari vertoont Filmhus Dinxperlo de dramafilm Tout s’est bien passé over de schrijnende haat-liefdeverhouding tussen vader en dochter en over de thema’s ouderdom, aftakeling en levensbeëindiging.


De tachtiger André was altijd een levenslustige man, maar hij krijgt een beroerte waarna hij half verlamd in het ziekenhuis belandt. Hij vindt het wel mooi geweest en wil niet verder met zijn leven. Daarom vraagt hij zijn dochters hem te helpen zijn laatste wens te vervullen. Zij komen daardoor voor een emotioneel dilemma te staan, waarbij ook nog eens praktische bezwaren om de hoek komen kijken.

 

De focus van dit mooi geacteerde Franse drama ligt vooral op de band tussen dochter Emmanuèle en vader André. Met een paar korte flashbacks krijgen we te zien dat André nooit echt een modelvader is geweest. Emmanuèle wenste haar vader zelfs regelmatig dood. Maar nu zijn dood concreet wordt, worstelt ze ermee en hoopt ze dat hij van de euthanasie afziet.

 

Hoewel het thema ‘de angst om te leven versus de angst om iemand te verliezen’ zwaar is, is Tout s’est bien passé niet overdreven treurig. Dankzij de onuitstaanbaarheid van André is de film zelfs af en toe zwart-komisch.

Tickets zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus.

 

Tout S’est Bien Passé / 2021 / 113 minuten /  Frankrijk / België
Donderdag 29 februari, aanvang 20.00 uur

Entree € 7,50, incl koffie/thee

 

Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
Dinxperlo

Gegevens

Datum:
29 februari
Tijd:
20:00 - 23:00

Locatie

Noaberz
Maurits Prinsstraat 6
Dinxperlo, 7091XC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Noaberz
E-mail
info@noaberz.nl
Bekijk de site van Organisator
Scroll naar boven