Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondom Beethoven – Phion

19 november 2023 @ 15:30 - 19:00

Rondom Beethoven - Phion 1

Dit jaar gaan wij door met de serie klassieke concerten op de zondagmiddag. Op initiatief van Klein Theater Dinxperlo is er een samenwerking gezocht met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en vanuit dit grote orkest is er een selectie gemaakt van uitvoerenden die in een kleine setting klassieke stukken zullen spelen. Hieronder een overzicht van de concerten die gegeven zullen worden. De mogelijkheid bestaat om voor alle concerten een passe-partout te bestellen voor 50 euro totaal. Ook is het mogelijk om elke voorstelling apart te boeken.


Programma: Rondom Beethoven

Musici van Phion brengen in het kader van het Beethoven Festival een programma met kamermuziek in grote bezetting. Naast het Nonet van Spohr het populaire Septet van Beethoven zelf.

Kamermuziek in het groot
Het was razend populair aan het begin van de 19e eeuw: kamermuziek voor grotere ensembles. Het gaf je als luisteraar het gevoel alsof je naar een symfonie voor miniorkest zat te luisteren. Vrijwel alle componisten schreven in die tijd septetten, octetten en nonetten en soms muziek voor zelfs nog grotere ensembles. Louis Spohr was een meester in dit genre. Zijn Nonet is een prachtige combinatie van een blaaskwintet en een strijkkwartet, subtiele kamermuziek met een vrolijke en levendige sfeer.

Een ‘kleine’ symfonie van Beethoven
Beethovens Septet uit 1800 was een schot in de roos, werd overal uitgevoerd en was tot ver in de 19e eeuw zijn meest gespeelde werk. Met een kleurrijke bezetting en zes vrolijke delen doet het bijna denken aan de divertimento’s van zijn illustere voorgangers Mozart en Haydn. Maar vooral heeft het werk overduidelijk symfonische trekjes en past daarom perfect in dit kamermuziekprogramma rondom Phion’s Beethoven Festival. Een heerlijk programma dat weer een nieuw licht werpt op de muzikale rijkdom van de allereerste jaren van de romantiek.

Phion pakt alles Beethoven-Festival
Met het Beethoven Festival krijg je de unieke kans om in drie weekenden alle symfonieën van Beethoven te horen en te beleven. Samen met de randprogrammering ontstaat een levendig beeld van de componist die met zijn symfonieën de toon zette voor alle muziek die daarna zou komen.

Aanvang: 15:30 uur
Entree:

  • Losse kaartverkoop jeugdkaarten t/m 15 jaar: €10,-
  • Passe Partout t/m 15 jaar: €20,- totaal
  • Losse kaartverkoop vanaf 15 jaar: €20,-
  • Passe Partout vanaf 15 jaar: €50,- totaal

Tickets zijn te koop op www.kleintheaterdinxperlo.nl

Gegevens

Datum:
19 november 2023
Tijd:
15:30 - 19:00
Site:
http://www.kleintheaterdinxperlo.nl/phion--rondom-beethoven.html

Locatie

Noaberz
Maurits Prinsstraat 6
Dinxperlo, 7091XC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Scroll naar boven