Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vous n’aurez pas ma haine’: een boodschap van hoop en veerkracht

23 november 2023 @ 20:00 - 23:00

Vous n'aurez pas ma haine’: een boodschap van hoop en veerkracht 1

De vorige film van Filmhus Dinxperlo trok meer dan 80 bezoekers. En op donderdagavond 23 november staat er opnieuw een aangrijpende film op het programma.
Vous n'aurez pas ma haine’: een boodschap van hoop en veerkracht 2
We kennen allemaal de beelden van 13 november 2015, de dag waarop de aanslagen in Parijs de levens van veel families verscheurden. De film ‘Vous n’aurez pas ma haine’ vertelt het verhaal van journalist Antoine Leiris. Op 13 november is hij thuis met zijn zoontje Melvil. Zijn vrouw Hélène is naar een concert in het Bataclan Theater. Het noodlot slaat toe als islamitische terroristen een aanslag plegen op de concertzaal waarbij 89 mensen, onder wie Hélène, de dood vinden.

Antoines wereld stort in, maar drie dagen later post hij op Facebook een ontroerende en emotionele brief aan de daders met als titel ‘Mijn haat krijgen jullie niet’. Daarin stelt hij de liefde voor zijn zoon en overleden vrouw tegenover de haat van de terroristen. En hij laat zien dat het leven hoe dan ook door moet gaan zonder de open blik te verliezen.

Antoines boodschap wordt in de (social) media gretig opgepikt en zijn woorden gaan de wereld rond. In de praktijk blijkt de lijn tussen verdringing, woede en verdriet echter dun.

Regisseur Kilian Riedhof baseerde zijn film op de autobiografische bestseller ‘Mijn haat krijgen jullie niet’ van Antoine Leiris. Riedhof zet een realistisch portret neer van een man die worstelt met zijn gebreken. Antoine, uitstekend vertolkt door Pierre Deladonchamps, is geen filosofische wereldverbeteraar zoals hij door zijn chagrijnige zus soms wordt omschreven, maar een gebroken en ontroostbare man die in een onevenwichtige wereld op zoek is naar antwoorden op vragen die je je normaal niet zou moeten stellen.

Tickets voor dit integere, autobiografische rouwdrama zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus.Vous n'aurez pas ma haine’: een boodschap van hoop en veerkracht 3

Vous n’aurez pas ma haine / 2022 / 90 minuten /  Frankrijk, Duitsland, België
Donderdag 23 november, aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, inclusief koffie/thee

Gegevens

Datum:
23 november 2023
Tijd:
20:00 - 23:00

Locatie

Noaberz
Maurits Prinsstraat 6
Dinxperlo, 7091XC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Scroll naar boven