Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schubert octet in F – Phion

5 februari 2023 @ 15:00 - 17:30

Schubert octet in F - Phion 1

Kaarten zijn te koop op www.kleintheaterdinxperlo.nl.

Programma: Schubert octet in F
Valerius Ensemble
Wouter Schmidt – verteller

Icoon van de kamermuziek
Het is misschien wel het mooiste kamermuziekstuk van de negentiende eeuw: het Octet van Franz Schubert. Iconisch in zijn bezetting van klarinet, fagot hoorn en vijf strijkers, compleet met contrabas. Iconisch in zijn lengte van bijna een uur, één van de langste werken die Schubert ooit schreef. Maar minstens even iconisch in de veelheid van sferen door alle zes delen heen, van grootse dramatiek tot verstilde lyriek en  aanstekelijke vrolijkheid. En toch weet Schubert als geen ander de kleinschalige sfeer en de intimiteit die zo kenmerkend zijn voor kamermuziek, door het hele stuk heen te handhaven.

Bijzondere beleving
Schuberts Octet wordt gespeeld door acht leden van het Valerius Ensemble, het inmiddels gerenommeerde gezelschap bestaande uit musici van Phion. In de afgelopen jaren heeft het een grote reputatie verworven met talloze concerten in gevarieerde kleine bezettingen.
Het Valerius Ensemble staat niet alleen op het podium. Wouter Schmidt, voormalig violist van Het Gelders Orkest en groot muziekkenner, neemt je voorafgaand aan de uitvoering mee op reis door dit buitengewone werk. Hij vertelt, legt uit, licht toe en brengt met live gespeelde voorbeelden samen met de musici de muziek intensief tot leven. Met deze extra verdieping wordt het concert een onvergetelijke ervaring.

Scroll naar boven