Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmhus ‘Delicieux’

30 maart 2023 @ 20:00 - 23:00

Filmhus 'Delicieux' 1

Délicieux: een smakelijk feelgooddrama

Er was een tijd dat restaurants nog niet bestonden en ‘uit eten gaan’ niet mogelijk was. Op donderdagavond 30 maart vertoont Filmhus Dinxperlo de innemende Franse film Délicieux over de uitvinding van het restaurant.

 

Het verhaal speelt in de 18e eeuw en laat goed zien hoe de Franse samenleving in die tijd veranderde. Als kok Pierre Manceron zijn adellijke werkgever en diens gasten een eigen creatie voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Het is ‘not done’ om af te wijken van de norm. Samen met zijn zoon Benjamin vertrekt hij naar het platteland om een herberg te runnen. Hij zweert dat hij nooit meer zal koken.

Maar op een gegeven moment arriveert de mysterieuze Louise in de herberg. Zij blijkt in staat Pierre weer met plezier te laten koken. De herberg verandert in een gezellige plek waar zijn ambitieuze keuken tot zijn recht komt: het allereerste Franse restaurant, waar iedereen mag aanschuiven!

Délicieux presenteert het uitvinden van het restaurantconcept romantischer en simplistischer dan de werkelijke geschiedenis. Maar als je het met een korrel zout neemt, kun je genieten van de prachtige beelden van het Franse platteland, de mooie kostuums, het lekkere eten en het feelgooddrama.

 

Tickets zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus.

Délicieux / 2021 / 112 minuten / Frankrijk / België

Entree € 7,50, incl. koffie/thee

Filmhus 'Delicieux' 2

Gegevens

Datum:
30 maart 2023
Tijd:
20:00 - 23:00

Locatie

Noaberz
Maurits Prinsstraat 6
Dinxperlo, 7091XC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Scroll naar boven